O nama

Misija

Naša je misija da promoviramo, osmišljavamo i provodimo program šahovske edukacije i osobnog razvoja temeljenog na šahovskoj igri. Pritom obuhvaćamo učenja šaha kroz pojedinačne instrukcije, školu šaha i on-line edukaciju, u klubovima, obrazovnim ustanovama i poslovnoj zajednici, te promoviramo šahovsku kulturu na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Vizija

Naša je vizija da putem naših aktivnosti u razdoblju od pet godina postanemo regionalni lider u masovnosti i kvaliteti šahovske edukacije, izvrsnosti u organizaciji šahovskih događanja, te da se etabliramo kao partner poslovnoj zajednici. Kroz šahovski razvoj našeg igračkog kadra postići vrhunske rezultate u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u svim dobnim skupinama.

Politike

Klub je otvoren prema članstvu invalidnih osoba i njihovom uključenju u aktivno sudjelovanje u svim segmentima rada kluba.

Klub aktivno razvija i potiče stvaranje ženskih ekipa u svim dobnim skupinama.

Klub promovira etički kodeks koji obuhvaća primjereno ponašanje u skladu s fair play pravilima i primjeren odnos prema šahu i protivniku.

Vodstvo kluba:

Andrej Stanković, mag. ing. strojarstva, Fide Instruktor, predsjednik kluba

Predsjednik i osnivač ŠK Novi Zagreb, član Upravnog odbora Zagrebačkog šahovskog saveza, te  osnivač i voditelj Šahovske škole u klubu. Ujedno, putem Zagrebačkog šahovskog saveza i Hrvatskog šahovskog saveza uključen od samog početka u promišljanja oko uvođenja Šaha u škole. Voditelj je šaha kao izvannastavne aktivnosti u više zagrebačkih škola i vrtića, dok u nekima pomaže kao savjetnik. Dugogodišnji aktivni šahist sa velikim iskustvom u radu s mladima. 2015. godine po odrađenom seminaru prema uvjetima krovne šahovske organizacije FIDE za šahovskog trenera, promoviran u zvanje Fide Instruktor (FI). Završio je Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

 

 

 

Hrvoje Vajić, dipl. ing. elektrotehnike, MBA, dopredsjednik kluba

Hrvoje Vajić diplomirao je elektrotehniku na Sveučilištu u Zagrebu, ima magisterij iz područja poslovnog upravljanja (IEDC, Bled), te je završio Studij iz područja poslovnog upravljanja na poslovnoj školi INSEAD, Francuska. Posjeduje bogato iskustvo u pripremi turističkih greenfield projekata (više na: synergics.hr).

Partner je u filmskoj producentskoj tvrtki Filmosaurus Rex (više na: filmosaurusrex.com), te je partner u nekoliko drugih poduzetničkih poduhvata.

Šahom se bavi od dječačkih dana. Ima titulu majstorskog kandidata, te je član prve seniorske ekipe ŠK Novi Zagreb. Dopredsjednik je ŠK Novi Zagreb, te član Upravnog odbora Zagrebačkog šahovskog saveza. Posebno je zainteresiran za korištenje principa šahovske igre u poslovnom okruženju, te u tom smislu priprema seminar “Šah i poslovna strategija.”

Klupske ekipe

U ŠK Novi Zagreb aktivno djeluju seniorska i kadetska ekipa dok je juniorska ekipa u procesu formiranja.

Seniorska ekipa

Naša seniorska ekipa trenutno igra II. ligu Šahovske zajednice županija centar koje čine Bjelovarsko-bilogorska, Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska i Zagrebačka županija, te Grad Zagreb.

Sastav seniorske ekipe ŠK Novi Zagreb:

 1. GM Vlatko Kovačević
 2. IM Boris Markoja
 3. GM Darko Anić
 4. IM Sven Tica
 5. IM Tadej Sakelšek
 6. IM Ozren Biti
 7. FM Damir Medak
 8. CM Berislav Paradžik
 9. CM Boris Sudar
 10. MK Hrvoje Vajić
 11. MK Andrej Stanković
 12. MK Mladen Nagl
 13. MK Mladen Sliepčević
 14. MK Ivo Sindik
 15. Petar Mrvac
 16. Davor Paradžik

Juniorska ekipa

Juniorska ekipa je u procesu formiranja.

Kadetska ekipa

Naša kadetska ekipa trenutno igra I. kadetsku ligu Šahovske zajednice županija centar koje čine Bjelovarsko-bilogorska, Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska i Zagrebačka županija, te Grad Zagreb.

Sastav kadetske ekipe ŠK Novi Zagreb:

 1. Viktor Vučković
 2. Lovro Vukoja
 3. Luna Vukoja
 4. Vito Aničić
 5. Mak Milanović Bolfek
 6. Vito Domić
 7. David Manola
 8. Marin Vareško
 9. Luka Živić
 10. Sonja Stanković
Podijeli: